by Adi Zeljković in
videoigre VIJESTI

Tales franšiza traje već 26 godina, a igre su izlazile na preko dvadeset različitih platformi za igranje.

Igrači iz Japana su posebno zaljubljeni u ovaj serijal, i u toj zemlji igre su uvijek dobro prolazile. Do 2020. godine, franšiza je prodala na globalnom nivou 23.86 miliona primjeraka, a najprodavanija igra je Tales of Visperia koja je do sada prodala oko 2,800,000 kopija. Slijede Tales of Symphonia sa 2,400,000 i Tales of Berseria koju je kupilo oko 2,000,000 igrača.

Nakon pet godina pauze, ovog septembra obožavaoci su konačno dobili novi Tales naslov, a brzina prodaje ove igre govori da je igračima definitivno nedostajao jrpg serijal od Bandai Namco-a. Tales of Arise je u prvih nedjelju dana prodao milion primjeraka, što je više od broja prodatih kopija koje su neke igre iz franšize skupile od prvog dana izdavanja. Ako se ovaj trend nastavi, Tales of Arise će vrlo lako postati i najprodavanija igra franšize. Ali to nije baš čudno, jer se radi o veoma kvalitetnom jrpg naslovu koji bi trebao da proba svaki ljubitelj ovog žanra.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply