by Nenad Divljakovic in
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Čini se da Take-Two Interactive nije zadovoljan ljudima koji rade modove za GTA.

Take-Two je izdao DMCA zaštitu protiv brojnih projekata, uključujući i GTA: Underground koji više nije dostupan za preuzimanje. Matična Rockstarova kompanija u poslednje vreme sve više uklanja GTA projekte fanova igre.

GTA: Liberty City je konverzija koja je unela GTA 3 u Vice City, a pojavila se prvi put 2005. godine. Od sad više nije dostpuna na ModDB. Takođe, Vice Cry mod, koji je zamenio modele i teksture i uveo veću rezoluciju u Vice City je nedostupan. Već sam pomenuo GTA: Underground, koji je kombinovao mape ne samo GTA 3, Vice City-a i San Andreasa, već i ostalih Rockstar igara poput Bully, Manhunt i Manhunt 2, a zatim je dodao ratovanje bandi. Ovo nisu svi modovi koji su nestali.

Pretpostavljam da ste i vi sada zbunjeni ovom odlukom. Ako jeste, ne brinite, niste sami jer su i moderi zbunjeni i ne znaju da li treba da nastave svoje projekte ili da čekaju dok se stvari ne smire. Take Two još nije izašao sa zvaničnom izjavom, ali internet je podeljen na dve teorije. Prva se svodi na to da je ovo potencijalni pokazatelj planiranog remastera za GTA 3 ili Vice City, a druga je da je ovo povezano sa nedavnim glasinama o GTA 6, te su zbog toga uklonjeni.

Za sada su ovo sve nagađanja, i zato je najbolje da sačekamo zvanični izveštaj. Da li ste vi pristalica prve ili druge teorije?

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply