by Adi Zeljković in
PC VIJESTI Xbox

Fanovi strategija iz Age of Empires serijala nakon odličnih remastera ranijih naslova, ove jeseni konačno dobijaju priliku da zaigraju dugo očekivani četvrti dio u serijalu.

Kao dio E3 2021 prezentacije, Microsoft je otkrio da će Age of Empires 4 dostupan za igranje postati od 28. oktobra na PC plaformama, a kao što se moglo i naslutiti, od prvog dana će biti dostupan pretplatnicima Xbox Game Pass servisa. Takođe, AoE 4 će biti dostupan i putem Steam platforme.

Age of Empires IV donosi dosta toga za stare i nove igrače. Dobar dio mehanika će biti prepoznatljiv dugogodišnjim fanovima serijala, dok se mogu očekivati i noviteti u upravljanju imperijom kroz vijekove.

Na raspolaganju će biti čak 8 različitih civilizacija, sa 4 kampanja i 35 misija koje imaju utemeljenost sa realnom istorijom. Pošto smo u 2021. godini, ovu strategiju neće zaobići multiplayer mod, i to za do 8 igrača. Što se dodatnih modova tiče, novajlije će imati priliku da se upuste u tutorijal i specijalni story mod.

Označite 28. oktobar u kalendarima, jer je ovo strategija na koju se i te kako čekalo.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply