by Adi Zeljković in
Playstation VIJESTI

Sony Computer Entertainment je objavio da je prodato 10 miliona primjeraka konzole nove generacije, što čini PS5 najbržom konzolom koja je došla do ovih brojeva.

Globalni šef za poslovanje kompanije se zahvalio u Playstation blogu timovima koji su radili na novoj konzoli, kao i obožavaocima koji primarno koriste njihovu konzolu za gaming.

Impresivne brojke za konzolu koja je imala turbulentno lasiranje prošlog novembra, a tek trebaju da stignu veliki naslovi iz SCE studija kao što su novi God of War od Santa Monica Studios, Gran Turismo 7 iz Polyphony Digital i Horizon Forbidden West na kojem radi Guerrilla Games. Očekujemo da ovi naslovi natjeraju gamere da još više kupuju novu Sony konzolu, a popularnosti će sigurno doprinijeti i novi Battlefield 2042 na kojem radi Electronic Arts, Bethesda-in DEATHLOOP, Far Cry 6 i Kena: Bridge of Spirits.

PlayStation 5 se za sada bolje prodaje od konkurencije, Xbox Series X/S, koji je za sada prodat u 3.5 miliona primjeraka. Nova Sony-jeva konzola će uskoro preskočiti PlayStation Vita-u po prodaji, a prva kućna konzola koju bi PS5 trebao da pretekne je PS3, koji je kupilo preko 87.5 miliona korisnika. Nakon toga slijede originalni PlayStation, PS4, a PlayStation 2 je i dalje najprodavanija konzola svih vremena.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply