by Adi Zeljković in
PC Playstation VIJESTI

Obzirom na to da broj first-party Playstation ekskluziva koje dolaze na PC neprestano raste, vidljivo je da je Sony promijenio politiku izdavanja igara.

U slučaju da to nije bilo dovoljno jasno, japanska kompanija kreirala je specijalnu izdavačku liniju zvanu Playstation PC, posvećenu isključivo portovima igara koje dolaze na računare.

Ovo se može vidjeti na Steamu, gdje je promijenjeno ime izdavača, što je dobar pokazatelj posvećenosti da ogromnu ponudu Playstation igara prenesu i na PC.

Politika izdavanja za PC je prilično mudra odluka, pošto veliki broj igrača sa računarom ne posjeduje PS4. Statistika kaže da u Sjedinjenim Državama trećina PC igrača ima ovu konzolu, a 8% posjeduje PS5. Dobar dio novog kolača za Sony.

Trenutno čekamo da God of War i Uncharted Collection osvanu na PC platformi, a već se šuška da je neka od sljedećih igara i Sackboy: A Big Adventure.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply