by Luka Blažević in
videoigre VIJESTI

Square Enix je u petak iznenada najavio Dungeon Encounters, igra izlazi za dva tjedna.

Igra u traileru ne izgleda pretjerano posebno. Zapravo, izgleda kao najdalja stvar od posebnog: samo mala, eksperimentalna igra koja je nekako izdana od strane Square Enixa. No zapravo je puno veći deal nego išta što je Square Enix napravio proteklih godina – veće nego Final Fantasy 7 Remake ili Final Fantasy 16 ili Guardians of the Galaxy. Sve to samo zbog jednog imena: Hirayuki Ito.

Nisam siguran postoji li developer u Square Enixu sa boljim rezimeom od Ita koji je u kompaniji od 1987. , tj. od početka svoje karijere. Ito se probijao gore vlastitim trudom, od battle dizajnera za Final Fantasy 4 do režisera Final Fantasy 6 i samo je iza kreatora i producenta cijelog serijala Hironobu Sakaguchi-a. Par godina kasnije, Ito je režisirao Final Fantasy 9 i poslije par godina kada je Final Fantasy 12 bio u problemima posato je zamijenik režisera u svrsi da spasi naslov.

Poslije 2006. godine Ito je nestao negdje u tamu Square Enixa gdje je njegovom imenu pripalo par “specijalnih zahvala” tokom 15 godina. Mnogi su vjerovali da više neće vidjeti Ito igru tako da kada je Square Enix najavio došlo je do sveopćeg iznenađenja i čuđenja.

Dungeon Encounters nam zapravo pokazuje da je moguće da je Square Enix spreman postati agilniji i staviti greenlight na manje RPG naslove da ispipa što prolazi kod publike. DOduše, sa cijenom od $30 mislim da će Dungeon Encounters teško naći veću bazu igranja, no moguće je da će joj fanovi pen-and-paper igara ipak pružiti nekakvu šansu i podati joj (ma koliko god mala) krila.

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply