by Adi Zeljković in
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Capcom je objavio finansijske rezultate za prvu četvrtinu finansijske 2021. godine, koja se završila 30. juna.

Neto prodaja kompanije je porasla za 104.1% u poređenju sa prethodnom godinom, a prihod od poslovanja za 120.4%. Ovo je novi rekord za kompaniju u obje kategorije kada se uporede rezultati svih prethodnih prvih kvartala. Zaradi je najviše doprinio segment digitalnog sadržaja, koji je obezbijedio 43,918 miliona jena, a 24,455 milona jena je zabilježeno u poslovnim prihodima.

Kompanija navodi da je igra Resident Evil Village glavni faktor za odlične rezultate, jer je u prvoj četvrtini prešla 4.5 miliona prodatih primjeraka. Pomenut je i Monster Hunter Rise, iako je izašao u prethodnom fiskalnom kvartalu za Nintendo Switch, sljedeće godine igra bi trebala da izađe za PC. Prema Capcom-u, igra je nastavila da bilježi rast prodaje zahvaljujući kontinuiranoj popularnosti. Digitalne verzije igara su istovremeno zabilježile rast kada uporedimo prethodnu godinu.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply