by Ajdin Kahrimanović in
VIJESTI Zanimljivosti

Ostala nam je još svega sedmica dana do izlaska Resident Evil Villagea, a kao dio promocije igre, Capcom je objavio apsolutni dragulj na YouTube kanalu Biohazard (japansko ime za serijal Resident Evil): službena lutkarska predstava sa likovima iz igre. Lady Dimitrescu, svima omiljena visoka vampirska dama, jedna je od marioneta.

Trominutni video istovremeno je simpatičan i zastrašujući. Budući da je predstava u potpunosti na japanskom i nemamo pojma o čemu se radi – pretpostavljamo da se sve lutke okupljaju kako bi slikale krvlju kao mastilo?

Međutim, vrijedi pogledati neke ozbiljno luckane lutkarske ludorije, poput lutkarske Lady Dimitrescu koja veselo proždire kantu krvi. Prema Kotakuu, naslov videa ukazuje na to da je ovo samo prvo poglavlje, pa bi moglo doći još mnogo toga.

Resident Evil Village izlazi 7. maja za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox One S, PC i Stadia.

Od malena je pokazivao prve simptome gamerizma. Svoje gamersko iskustvo počinje sa strategijskim hitovima, kao i trkama i pucačinama. U kasnijem periodu života, najviše se fokusira na sportske i eSports igre, a sada igra i piše iz ljubavi prema igrama i zalaže se za mir između konzolaša i PC gamera.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply