by Nenad Divljakovic in
Playstation VIJESTI

U slučaju da ne znate, ABANDONED je igra na kojoj radi Blue Box Game studio.

Oko nje kruže mnoge glasine, počevši od toga kako je ova igra novi Sillent Hill, pa do toga kako ovaj studio radi zajedno sa Konamijem, Sonyjem ili Kojimom. Sinoć smo trebali da dobijemo prikaz “demo” verzije za igru, ali izgleda da od toga ništa.

O IGRI

Igra je to u kojoj preživljavamo u otvorenom svetu. Igramo u ulozi Jasona Longfielda koji se budi u nepoznatoj šumi te brzo otkriva da je otet i mora pobeći od zaluđene sekte predvođene lažnim prorokom. Igrat će se iz perspektive prvog lica, biće i oružja, ali fokus će biti na sagledavanju situacije jer je svaki ispaljeni metak ključan, pogotovo kad se uzme u obzir da municije neće biti na svakom koraku.

ŠTA SE DESILO SINOĆ?

Tokom sinoćnog strima, sve je krenulo naopako jer developeri nisu uspeli da pokrenu igru. Nekoliko sati su pokušavali da je poprave tako što su je palili iznova, menjali jezik, restartovali konzolu, itd. Pravo pitanje je da li su ovo uradili namerno ili je ipak tehnička poteškoća. Oni su se na Twitteru izvinili i rekli kako rade na tome da poprave situaciju. Desilo im se to da niko nije mogao da preuzme niti na neki drugi način pristupi igri.

Strim je trajao oko 12 sati. U prvih dva sata su pokušavali da upale igru, a ostalo vreme je samo bio upaljen PS5 bez da iko išta radi na njemu.

REAKCIJE FANOVA!

Šta mislite kako su fanovi na ovo reagovali? Logično da nisu bili srećni. Fanovi su počeli da protestuji da iskazuju mržnju prema Blue Box Game studiu. Drugi su počeli da protestuju sa strimovima, odnosno upalili su strim i rekli da ga neće ugasiti dok ne dobiju trailer.

Počele su ponovo da kruže teorije internetom kako su oni ovo uradili namerno i kako je sve ovo deo plana. Verovatno se pitate zašto bi ovo radili namerno ako izaziva negativne reakcije fanova? Neki teoretičari tvrde da ovo rade kako bi nagradili hajp i kako bi više ljudi obratilo pažnju na igru. Ovo im nije prvi put da odlažu, ali zaista je sumnjivo da je ovo stvarno tehnički problem jer su oni sami rekli vreme kad će igra biti prikazana i baš tad im se desio tehnički problem. Čudno, zar ne?

Prvo je igra trebalo da bude prikazana 22. juna, ali je odložena zbog „problema sa lokalizacijom“. Svakako, zajednica je podeljana, fanovi teorišu svašta, a mi možemo samo da sačekamo da se problem reši.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply