by Ajdin Kahrimanović in
PC TEHNOLOGIJA VIJESTI Zanimljivosti

Ništa nije vječno. Čak ni Windows 10, koji je trebao biti zadnja verzija sistema Windows, s dvogodišnjim nadogradnjama funkcija kako bi bio nov i aktualan, na kraju ipak nije ispunio želje čelnika iz Microsoft-a.

Microsoft je odredio krajnji rok za prestanak podrške za Windows 10 Pro i Home 14. oktobra 2025. godine, dok se priprema za uvođenje “sljedeće generacije Windows-a”.

Službeni Microsoftov dokument koji je upravo ažuriran izričito navodi “datum penzionisanja”. Njime se precizira kada se određene verzije više neće održavati, poput sadašnje verzije (21H1), koja će biti podržana do 13. decembra 2022. Međutim, do kraja puta za Windows 10 još su uvijek četiri godine.

Čini se da je ovo potvrda da će Microsoft objaviti novu verziju operativnog sistema Windows.

“Uskoro ćemo podijeliti jednu od najznačajnijih nadogradnji Windowsa u posljednjoj deceniji kako bismo dali veće mogućnosti programerima i kreatorima”, rekao je izvršni direktor Microsofta Satya Nadella prošlog mjeseca na kompanijskoj konferenciji Build.

Kako će tačno izgledati prelazak na novi Windows i da li ćemo moći samo upgradeati trenutnu licencu, ostaje da vidimo.

Od malena je pokazivao prve simptome gamerizma. Svoje gamersko iskustvo počinje sa strategijskim hitovima, kao i trkama i pucačinama. U kasnijem periodu života, najviše se fokusira na sportske i eSports igre, a sada igra i piše iz ljubavi prema igrama i zalaže se za mir između konzolaša i PC gamera.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply