by Adi Zeljković in
videoigre VIJESTI

Steam Deck, prenosiva PC konzola, treba se pojaviti do kraja godine, taman u jeku praznične sezone, kada će igračima donijeti priliku da opširnu Steam biblioteku degustiraju i “u pokretu”.

Malo je vijesti bilo prethodnih nedjelja o Steam Decku, a sada je period tišine razbijen zvaničnom objavom kompanije Valve u kojoj je otkriveno da su developerima poslata dev-kit izdanja konzola na testiranje.

Dev-kitovi su praktično isti kao i sama konzola, i njihova svrha je da pomognu developerima u optimizaciji igara kako bi se osiguralo najbolje gaming iskustvo. Osim optimizacije igara za Steam Deck, developeri igara će Valveu dostavljati sugestije potrebne za dodatno prilagođavanje hardware i software koji pokreće ovu prenosivu konzolu.

Steam Deck djeluje dosta obećavajuće sa detaljima da se većina igara na Steamu može igrati, a tu spadaju čak i AAA naslovi kao što su Control i slični. Ovo će biti prvo moćno parče hardware sa opcijom prenosivosti koje dolazi na tržište nakon Nintendo Switch konzole. 

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply