by Adi Zeljković in
TEHNOLOGIJA

Apple će dozvoliti kompanijama kao što su Spotify i Netflix da usmjeravaju korisnike na svoje web stranice zbog plaćanja, omogućavajući im da lakše izbjegnu naknade koje naplaćuje App Store.

Najnoviji ustupak proizvođača iPhonea u dugogodišnjoj borbi s programerima aplikacija je odgovor na istragu koju je pokrenula japanska Komisija za poštenu trgovinu, piše CNN.

Ažuriranje koje će stupiti na snagu početkom 2022. godine, a primjenjivat će se u cijelom svijetu, omogućit će programerima onoga što Apple naziva aplikacijama za “čitanje” da umetnu vezu prema vanjskim web stranicama i dozvoli ljudima da na njima postavljaju ili upravljaju svojim računima.

Takve aplikacije pružaju prethodno kupljeni sadržaj ili pretplate na časopise, novine, knjige, audio, muziku i video, prema Appleu. Amazon Video i Kindle također se često navode kao primjeri takvih aplikacija.

Spotify i Netflix nekad su dozvoljavali korisnicima da plaćaju usluge unutar aplikacije, ali su od tada prekinuli taj oblik naplate za nove članove usred spora s Appleom u vezi s velikom provizijom koju naplaćuje.

Naprimjer, preuzimanje aplikacije Netflix omogućit će vam da se prijavite, ali samo ako imate postojeći račun. Aplikacija vam inače kaže da se “pridružite i vratite” nakon što otvorite račun.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply