by Adi Zeljković in
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Previše piletine u ovoj Far Cry supi.

Organizacija za prava životinja je kontaktirala izdavača Ubisoft povodom njihovog novog Far Cry naslova. Peta nije željela da skrene pažnju kompaniji da pravi gotovo identične igre godinama, već da mini igra borbi pijetlova mora da nestane iz igre. Peta latino odsjek je prokomentarisao da se veoma protive primoravanju životinja da se bore do smrti, i da žele da Ubisoft ubaci u igru mini igru koja ne glorifikuje okrutnost.

Ovo nije prvi put da Peta priča o okrutnosti prema životinjama u video igrama. Organizacija je imala i par kritika povodom lovljenja riba i buba u igri Animal Crossing: New Horizons, a i ranijih godina su voleli da se jave sa interesantnim stavovima. Koliko god da se slažemo da je okrutnost prema životinjama nedopustljiva i da je očuvanje vrsta krucijalno za opstanak planete, ipak je ponekad teško shvatiti da li se predstavnici Pete šale ili su ozbiljni, jer nerijetko idu do nepotrebnih dubina.

Makar je Ubisoft znao kako da odgovori na ovo naduvavanje problema. Oni su objasnili da se Far Cry 6 dešava na izmišljenom ostrvu na Karibima, a da su mnoge opcionalne aktivnosti dio fiktivne kulture i historije Jare, koja je inspirisana mnogim kulturama iz Latinske Amerike. Far Cry 6 je prvenstveno igra, a mislimo da je već mnogo puta ispričana priča koliko zapravo igre utiču na djecu i igrače. Umjesto izmišljanja zlikovaca, možda je bolja ideja da se češće hvatamo u koštac sa pravim negativcima, koji su veoma očigledni, a ne da zamahujemo rukama kroz vazduh daleko od srži problema.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply