by Ajdin Kahrimanović in
Uncategorized

Fenomenalan uspjeh Unreal Engine-a, a kasnije i Fortnite-a učvrstio je Epic-ovu ulogu jednog od velikih giganta u industriji.

Najvidljiviji pokazatelj toga je velika kontinuirana borba s Appleom i Googleom oko provizija koje naplaćuju prodavnice aplikacija tih kompanija – borba koja izgleda tek započinje.

Jedan od najzabavnijih aspekata ovog scenarija za nas obične smrtnike (iako je teško gamere tako nazvati jer se mogu respawnati) je gledanje Sweeney-a i njegove komentare upućene prema drugim gigantima u istoj industriji. Sweeney je primijetio neke vijesti o Android telefonima koji su možda prisilno instalirali softver za praćenje državnih ugovora u Massachusettsu nakon što je Appleovo suđenje završilo i nije mu se nimalo svidjelo.

Očito je Sweeney u svom redovnom hobiju o tome kako siromašnim korisnicima ove grozne kompanije zabranjuju Fortnite (koji se može instalirati na Android, ali ne preko Google Play), ali kontrola korisnika je također jedna od njegovih već učestalih tema.

Međutim, Epic-ova otvorenost karakteristična je za njihov odnos prema drugim velikim ribama u industriji. U tužbi je teatralno rečeno kada je objavljena krajem prošle godine: “Google je 1998. godine osnovan kao uzbudljiva mlada kompanija s jedinstvenim motom:” Ne budi zao”. Sada od strane Epic-a bivaju prozivani kao kompanija sa trulom dušom.

Od malena je pokazivao prve simptome gamerizma. Svoje gamersko iskustvo počinje sa strategijskim hitovima, kao i trkama i pucačinama. U kasnijem periodu života, najviše se fokusira na sportske i eSports igre, a sada igra i piše iz ljubavi prema igrama i zalaže se za mir između konzolaša i PC gamera.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply