by Adi Zeljković in
Retro gaming VIJESTI

Ukoliko čujete da se u vašem gradu otvorila jedna od onih modernih hipsterskih igraonica koje nude igranje sa VR kacigama, pentranje po vještačkim stijenama itd. preporučujemo vam da je posjetite, jer su dobre šanse da je tamo i Atarijev sto (UNIS/Calinfer Atari Pong Table) za njegov čuveni Pong. 

U saradnji sa kompanijom Unis, jedna od prvih arkadnih (i kućnih) igara ikada, dobila je izuzetno zabavno osveženo izdanje.

Upravo po ugledu na ovu spravu, Atari je najavio i njenu zipovanu verziju Mini Pong Jr koja će se u prodaji naći krajem ove godine (holiday season). Riječ je o kompaktnom uređaju sa LCD ekranom dijagonale 7,9 inča i rotacionim kontrolerima. Može da se igra protiv prijatelja ili pak AI (10 nivoa težine).

Cijena još uvijek nije objavljena. Uređaj će započeti distribuciju u Kini i Sjevernoj Americi. Iako je dijagonala mogla da bude duža za još koji inč, nadamo se da će se među domaćim uvoznicima IT opreme, neko odvažiti da dopremi određeni kontigent ove konzole.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply