by Adi Zeljković in
videoigre VIJESTI

Prodaja video igara je nekada mnogo više zavisila od slike na prednjoj strani pakovanja, a crtež je ujedno i prodavao svijet unutar igre kupcima, iako su karakteri i okruženje bili sačinjeni od nekoliko pažljivo raspoređenih kockica.

Mick McGinty je bio jedan od pionira gaminga, i tokom 90-ih godina njegova umjetnost je oživela karaktere i svjetove u igrama Street Fighter 2, Streets of Rage, Streets of Rage 3, Shining Force, Kid Chameleon i mnogim drugim.

Ovog vikenda njegov sin je obavijestio gaming zajednicu da je Mick izgubio bitku sa kancerom. I pored sjajnih slika koje je pravio u svijetu video igara, McGinty je bio i veoma talentovani klasično obučeni slikar likovne umjetnosti. Koristio je svoj talenat pored igara i za kreiranje postera za filmove, radio je na reklamama za velike kompanije poput Adidasa i Mekdonaldsa, a poslednje dane je dočekao slikajući ulje na platnu. U nastavku možete pogledati samo mali dio Mikovih slika koje su obogatile i zauvek promjenile gaming.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply