by Nenad Divljakovic in
game special RESPAWN

Kod nas do sad niste navikli da viđate nedeljni pregled vesti, ali od danas ćemo svake nedelje raditi ovo. Ovde ćemo vam predstaviti najvažnije vesti koje su se dogodile u toj sedmici.

Ako niste pratili vesti poslednjih 7 dana, ovo vam dobro dođe da vidite šta se sve desilo u svetu igara i tehnologije.

VALVE MOŽDA SPREMA KONZOLU?

Sećate li se kad je Gabe na pitanje da li će njihove igre ikad doći na konzolu odgovorio pozitivno? Svi smo pomislili da je u pitanju bila Sonyjeva ili možda Microsoftova konzola, ali izgleda da smo pogrešili. Kreator SteamDB-a Pavel je u kodu zadnje verzije Steam klijenta primetio kako bi kompanija mogla da radi na nečemu zvanom “SteamPal”. Nemamo nikakvu potvrdu šta je u pitanju, ali je Pavel zaključio da se radi o nekom prenosivom uređaju zbog toga što se pominjala podrška za Bluetooth i avionski režim.

UNCHARTED 4 DOLAZI NA PC!

Tokom Sonyjeve prezentacije za invenstitore otkrivena nam je jedna jako zanimljiva stvar. Na jednom slajdu pod nazivom “Još planiranih izdanja za PC” , pojavile su se dve igre. Prva igra je već došla na PC i kao što ste pretpostavili u pitanju je Days Gone, ali ona sada nije važna već je bitna ona druga. Na slajdu se pojavio naziv PlayStation 4 ekskluzive zvane Uncharted 4: A Thief’s End. Sada je sigurno da će doći na PC, ali datum nije poznat.

GREEN HELL DOLAZI NA PLAYSTATION I XBOX!

Sami znate kako redackija voli vikendom da se opusti uz neku survival igru tokom livestreama. Do sada su u ovoj igri uživali samo PC gameri, ali od ovog meseca će moći i konzološi jer će igra doći i na Microsoftovu i na Sonyjevu konzolu.

DOBILI SMO SNIMAK GAMEPLAYA IZ HORIZON: FORBIDDEN WESTA!

Tokom prošlog State of Playa smo konačno imali priliku videti 14 minuta gameplay iz novog Horizona. Igra se dešava 6 meseci posle prvog dela i Aloy će ovoga puta istraživati teritoriju San Franciska. Video možete pogledati na linku ispod.

PRIKAZAN NAM JE GAMEPLAY ZA FAR CRY 6!

Nije novi Horizon jedina igra za koju smo dobili snimak gameplaya. Za početak, iz Ubisofta su istaknuli da se radi o najambicioznijoj open-world igri koju su dosad napravili. Kao što od prije znamo, igra nas vodi na otok Yara, nekadašnji krunski dragulj Kariba, a sada otok kontrasta, koji je na rubu kolapsa i rata, ali i skorašnje revolucije.

Gameplay video možete pogledati preko linka ispod.

POZNATA LISTA PLAYSTATION PLUS IGARA ZA ŠESTI MESEC!

PlayStation Plus će sledećeg meseca dijelit Star Wars Squandrons, Operation Tango i Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown. ve će igre biti dostupne za preuzimanje od 1. 6. Star Wars će biti u ponudi do 5. 7., jednako kao i Operation Tango, dok će se Virtua Fighter zadržati u ponudi do 2. 8.

OTKAZAN BLIZZCON 2021!

Godišnje okupljanje fanova Blizzarda je otkazano. Konvencija je bila otkazana i prošle godine zbog pandemije Covida 19. Umesto toga najavili su kako će biti domaćini globalnog događaja sledeće godine. O ovom događaju ne znamo ništa. Kompanija je rekla da ćemo više informacija dobiti u budućnosti.

Umro kreator serijala Syberia!

Nakon dugogodišnje borbe sa bolešću, kreator Sybera serijala je preminuo.  Benoit Sokal je bio jedan od najvećih kreativaca u gaming industriji. Na Syberiji je radio sve do smrti, i za nju je dobio mnoge nagrade.

CYBERPUNK 2077 DOBIO NOVOG KREATIVNOG DIREKTORA!

Gabriel Amatangelo koji se ekipi iz CD Projecta pridružio u januaru 2021. Godine je preuzeo titulu voditelja studia od Adama Badovskog. On se pridružio kompaniji kao kreativni direktor, a sada je direktor ove hit igre.

DYING LIGHT 2 DOBIO DATUM IZLASKA I NOVI PRIKAZ GAMEPLAYA!

Posle dosta meseci bez ikakvih informacija, konačno smo dobili neke detalje vezane za Dying light 2 poput datuma izlaska. Dying Light 2: Stay Human je pun naziv igre i ona se će pojaviti 7. decembra ove godine za PC i za PS i Xbox. Gameplay video  se dosta fokusira na otvoreni svet, a njega možete pogledati na linku ispod.

Ovo su najvažnije vesti iz sveta gaming koje su se pojavile prošle nedelje.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply