by Adi Zeljković in
FILM/TV

Final Fantasy IX možda nije prodao kopija kao njegova dva starija brata Final Fantasy VII i Final Fantasy VIII, ali je definitivno bio jedan od simpatičnijih 3D JRPG-ova sa početka 21. vijeka.

Square Enix je potvrdio da će francuska produkcijska kompanija, Cyber Group Studios, raditi na animiranoj Final Fantasy IX seriji za djecu uzrasta od 8 do 13 godina. Predstavnici studija su izjavili da je novi projekat pravo ostvarenje snova za njih, a na seriji će raditi njihovi timovi iz Francuske i Sjedinjenih Država.

Igra je izašla prije nešto više od 20 godina i predstavlja povratak serijala fantazi korjenima, nakon što su sedmica i osmica preselile publiku u mračniji, tehnopank svijet. Biće interesantno vidjeti kako će se Cyber Group Studios snaći sa malo mračnijim tematikama.

Iako su današnja djeca daleko bistrija od procjena člana odbora televizijske kuće, neće biti jednostavno predstaviti mališanima teme kojima se FF9 bavi kao što su, smrt, depresija, rat i genocid. I pored ovih stavki, FF9 je definitivno dobar izbor za dečji progam, jer priča nije previše komplikovana, a i ton u igri je manje ozbiljniji od drugih naslova. Da li moramo da pominjemo i slatke 3D modele karaktera?

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply