by Ajdin Kahrimanović in
Retro gaming VIJESTI Zanimljivosti

Sa preko 2.300 dijelova, LEGO je najavio najveći izgradivi komplet koji se ikada mogao izgraditi.

Prvog maja će se ogromni LEGO Star Wars R2-D2 naći u prodaji po cijeni od 199 USD. Komplet, koji će sadržavati uvlačivu sredinu trupaca, okretnu glavu i periskop, stvoren je za proslavu 50. godišnjice Lucasfilma. Uz to, drška lightsabera skrivena je u tajnom odjeljku u glavi R2, što bi trebalo oduševiti graditelje dok se probijaju kroz set od 2.314 komada.

Kolekcija će također sadržavati ograničenu seriju R2 Minifigure i “ekskluzivni LEGO blok Lucasfilm 50. godišnjice“, koji će biti prikazan uz 31-cm visoku repliku. U sklopu proslave 50. godišnjice, trebali bi biti predstavljeni i ostali “prigodni omiljeni navijači” Ratovi zvijezda.

U ostalim LEGO Star Wars vijestima, nadolazeća LEGO Star Wars: Skywalker Saga igra odgođena je sa prvobitnog datuma izlaska iz proljeća 2021. godine, a TT Games je obećao da će “pružiti revidirano vrijeme pokretanja što je prije moguće”. Skywalker Saga nije ponovno pokretanje originalnih igara; nego je to potpuno nova igra stvorena od temelja.

Nažalost, ne znamo da li će isti primjerci biti dostupni na lokalnom tržištu.

Od malena je pokazivao prve simptome gamerizma. Svoje gamersko iskustvo počinje sa strategijskim hitovima, kao i trkama i pucačinama. U kasnijem periodu života, najviše se fokusira na sportske i eSports igre, a sada igra i piše iz ljubavi prema igrama i zalaže se za mir između konzolaša i PC gamera.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply