by Luka Blažević in
videoigre VIJESTI

Ukoliko ste upoznati sa developmentom God of War igre iz 2018. , znat ćete koliko je ta igra značila Cory Barlogu. Režiser se kladio i uspio, promijenio je Kratosa iz bezumnog brutalnog ubojice u kompleksnu osobu i voljenog oca. Sada se stvari opet mijenjaju…

Cody Barlog silazi sa mjesta režisera God of War serijala. Njegovo mjesto zauzima veteran serijala, Eric Williams. U intervjuu koji je dao pričao je kako se nije mogao pomiriti sa pričom otac-sin i što planira donijeti na stol za novi God of War: Ragnarok.

“Nažalost, priča nije funkcionirala niti za mene niti za moju ženu,” rekao je Williams. “Nisam se mogao pomiriti sa pričom. Kako da preuzmem ovu priču? Sreća je što ima jako puno roditeljskih figura u našem timu od kojih mogu posuditi priče i iskustvo. Počeo sam sve gledati iz drugog kuta. Rekao sam, okej, ova priča je imala jednu mladu osobu i puno odraslih. Bilo je puno priče. Bilo je puno pitanja. Kako da to promijenimo? Kako da dobijemo bolju perspektivu za Atriusa, koji raste u mladog čovjeka? Odlučili smo donijeti još mladih osoba u priču tako da možemo vidjeti i te perspektive.”

Naslov iz 2018. je pronašao Kratosa kako uči biti otac i pokušava se nositi sa činjenicom da Atreus odrasta u svijetu koji ne razumije najbolje. Doduše, Atreus nikada nije imao osobu svojih godina da nešto nauči i odraste sa njom. To se mijenja u Ragnaroku sa dolaskom Angrboda, posljednjeg diva.

“Sve me ovo natjeralo da pogledam sebe kao dijete i gledam kako sam se ja odnosio sa roditeljima i odrastanjem. Svatko ima svoj način, svatko ima svoj put. Ukoliko ste roditelj, ovo ćete vidjeti na jedan način. Ukoliko ste dijete, na drugi način. Ukoliko ste mladi, možda ćete hodati tom tankom linijom između i vidjeti oba načina. I ovdje dobijemo tu čovječni uslov koji dopušta ljudima da se spoje i udube u priču.”

Kada je upitan što će Angrboda raditi u priči, developer je odlučio odgovor ostaviti za drugi put. Međutim, oni koji su upoznati sa Nordijskom mitologijom vide potencijal u romantici za Kratosovog mladog sina.

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply