by Luka Blažević in
videoigre VIJESTI

Non-violent mod igre će dopustiti igračima da upoznaju Vikinšku i Anglo-Saksonsku kulturu i povijest bez prijetnje smrću.

Assassin’s Creed “Discovery Tour” je kvazi edukacijski mode igre koji dopušta igračima da istražuju povijest i svijet bez da ih se ubije. Originalno napravljen za Assassin’s Creed Origins, mode se pokazao popularnim i u Odyssey tako da je Ubisoft potvrdio da će se ponovno vratiti u Valhalla naslovu. Danas je službeno najavljeno da će mode izaći 19.10.

Discovery Tour: Viking Age će “prosvijetliti Vikinšku eru i omogućiti igračima da istraže više o povijesti i tradicijama tog vremena,” rekli su iz Ubisofta. “Dizajniran u bliskoj kolaboraciji sa povjesničarima i arheolozima, ovo non-violent, interaktivno iskustvo duboko uronjava u Vikinško doba u Engleskoj i Norveškoj u 9. stoljeću.”

Mode će se malo razlikovati od prethodnika u tome da će imati veći fokus na pripovijedanje. Umjesto “obilazaka sa vodičem” kao u Originu i Odyssey-u, Viking Age će nam dopustiti da igramo kao likovi svijeta i odlazimo na questove i avanture – sve bez trunke nasilja naravno – te u interakciji sa “Discovery Sites” fokusiramo se na Vikinšku i Anglo-Saksonsku kulturu i tradiciju.

Ubisoft je također naglasio da je povijesna autentičnost i dalje prioritet i pritom napomenuo da su dobili jako veliku pomoć u smislu fotografija od partnera koju uključuju Hampshire Cultural Trust, the British Library, The Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais fotografska agencija, York Archaeological Trust, The National Museum of Denmark i Preston Park Museum & Grounds.

Discovery Tour: Viking’s Age biti će besplatan za sve koji posjeduju kopiju Assassin’s Creed: Valhalla. Postojati će i u standalone varijanti koja će koštati $20.

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply