by Adi Zeljković in
RESPAWN Table-top gaming

Legenda nad legendama, Heroes of Might and Magic 3 će se vratiti. Ne kao osvježena video igra, već kao društvena igra.

Izdavač Archon Studio objavio je da je sklopio ugovor sa Ubisoftom (trenutni vlasnik Might & Magic licence) za izdavanje zvanične društvene igre zasnovane na Herojima. Igra će se, kao i prethodna Archon izdanja, finansirati putem Kickstartera. Početak kampanje je najavljen za novembar 2022. godine, tako da imamo vremena da uštedimo još koji euro.

Heroes 3 board game

Doduše, baš kao i svaka licencirana igra na crowdfunding platformama, Heroji 3 će imati osnovnu kutiju, ekspanzije, dodatke i još koješta. Osnovna kutija će tako imati samo tri grada – Inferno, Castle i još jedan koji se trenutno drži u tajnosti. Još jedan grad će biti besplatni dodatak ako/kad igra premaši cilj za finansiranje, dok su u planu još dva dodatna grada kao ekspanzije. Tu su i neizbježne minijature, njih 30. Predstavljaće heroje (po dva u svakom gradu) i najjače varijante stvorenja koja ćete voditi u armijama. A sve to će koštati skoro 100 dolara. Sitniš.

Kao i u video igri, počinjete samo sa djelićem mape oko vašeg grada, a kako budete putovali dodavaćete nove šestougaone pločice i graditi čitav svijet. Borbe će, navodno, biti u duhu originalne igre. Vaš heroj će moći da postaje moćniji zahvaljujući brojnim magičnim predmetima, ali i da izučava četiri škole magije. Ilustracije su, očekivano, vjerne onima iz video igre.

Heroes of Might and Magic 3 je, po mišljenjima mnogih igrača (među kojima smo i mi), najbolja potezna strategija ikada napravljena. Igra je bila savršen miks RPG-a i taktitičkih borbi, sa pričom i likovima koji su i posle više od dvadeset godina ostali u sjećanju igrača. Dakle, nimalo lak poduhvat i velika očekivanja. Vidjećemo da li će Archon Studio biti na visini zadatka, jer se njihova Wolfenstein društvena igra još uvijek očekuje poslje uspješne kampanje.

Izvor: Pitchwise.net

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply