by Nenad Divljakovic in
SLIDER videoigre VIJESTI

Grand Theft Auto: Trilogy – Definitive Edition je potvrđen, a izlazi kasnije ove godine. To je remaster GTA trilogije: Grand Theft Auto 3, GTA: Vice City i GTA: San Andreas. Sada smo saznali kako će sadržati, pored poboljšanja grafike, i modernu doradu gameplaya.


Rockstar je obećao da će to doći u sve 3 igre, ali da će ostati taj klasičan izgled i osećaj. Zanimljivo je to što će sve tri igre, pre izlaska remastera, biti uklonjene sa digitalnih izloga. Još uvek nije poznato kako će to uticati na ljude koji imaju originale i da li će oni dobiti besplatnu nadogradnju. Rečeno nam je da će drugi detalji biti otkriveni u narednim nedeljama.


Ne verujem da ćemo dugo čekati za informacije jer je Rockstar je u saopštenju naveo da oktobar obeležava “veoma posebnu godišnjicu” za Grand Theft Auto 3. U pitanju je 22. oktobar i tad igra slavi 20 godina postojanja. Svima vama je jasno da su GTA: Vice City i GTA: San Andreas odlične igre, ali ako pričamo realno, GTA 3 je mnogo važniji i on je zaslužan za revoluciju i uspeh serijala.


“Uticaj koji je GTA 3 imao na kulturu i pejzaž video igara gotovo je nemoguće izmeriti. Masa otvorenih svetskih igara koje su se besramno ukoričile izašla je iza nje. Ona je definisala jezičke i dizajnerske elemente žanra, i oni su i dalje u upotrebi.”


Proslava 20 godina GTA 3 će uticati i na GTA Online u kom će doći posebna odeća i frizure.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply