by Nenad Divljakovic in
TEHNOLOGIJA VIJESTI

Mac je dugo vremena zamišljan za industriju video igara. Google poseduje android, koji je jedna od najvećih platformi za gaming na svetu.

Niko nije očekivao da je Google imao plan da promeni stvari u oktobru 2020. godine. Ovo smo saznali preko veoma poverljivog dokumenta od 70 strana nazvanog „Igre budućnosti“.


Tokom suđenja Applea i Epic Gamesa, na površinu je isplivao dokument zvan „potrebno je znati“ i u njemu se nalazio petogodišnji plan o stvaranju „najveće svetske platforme za igre“. Kompanija je zamislila to kao mesto na kojem će sve biti povezano Google uslugama i „jeftin univerzalni prenosivi kontroler igara“ koji igrači mogu upariti sa bilo kojim uređajem, čak i sa televizorom.


Ako bi Google krenuo ovim putem, onda bi prvo na Windows doneo emulirane igre. Microsoft je još u junu najavio da Android aplikacije dolaze na Windows 11. Dokument podrazumeva kako bi Google pokušao da uspostavi svoj brend Play Games kao „odredište nezavisnih igara“, doneo otprilike 100 „najboljih Android mobilnih igara“ na računar.


Ovo su dosta ambiciozne stvari, ali nije prvi put da Google planira nešto ambiciozno. Ceo dokument možete pogledati preko linka.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply