by Adi Zeljković in
PC VIJESTI

Prilično su stare glasine vezane za dolazak Final Fantasy 7 Remake na PC platformu.

Mnogi su očekivali da će se to odigrati u aprilu ove godine, kada je zvanično isticala Playstation ekskluzivnost. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije ni traga ni glasa igri na ovoj platformi.

Sada su se pojavili novi dokazi koji otkrivaju da je dolazak FF7 remakea na PC platformu sve izvjesniji. EpicData Tracker je početkom ljeta otkrio da će se FF7 Remake i Alan Wake Remaster pojaviti kao Epic Games Store ekskluzive.

O ovoj drugoj igri se tada nije znalo, a sada je otkriven listing koji je potvrdio postojanje Alan Wake remastera, čime je već i djelimično potvrđeno da će i Final Fantasy 7 izaći za PC.

Ako to nije dovoljna naznaka o samom izlasku i EGS ekskluzivnosti, vratimo se nekoliko mjeseci unazad, kada je Kingdom Hearts serijal prvi put došao na PC i to upravo putem Epic Games platforme. To znači da Square Enix ima ugovor sa Epic Games kojim igre ovog izdavača dolaze kao ekskluzive na PC.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply