by Adi Zeljković in
PC Playstation VIJESTI Xbox

EA Sports još uvijek šuti o demo verziji Fife 22, a igra postaje igriva već ove srijede. Vodi nas to prema vjerovanju da demo verzije neće biti – barem ne one koja se ne plaća.

Tradicija je FIFA serijala da svako novo izdanje dobije svoju demo verziju netom prije izlaska same igre. To se promijenilo prošle godine kad je FIFA 21 postala prva FIFA igra nakon jako dugo vremena koja nije imala svoju demo verziju. Iz Electronic Artsa su tada obrazložili kako ekipa ima posla na dodatnim verzijama Fife za PlayStation 5 i Xbox Series konzole, a i pandemija ih je usporila pa za demo verziju jednostavno nisu imali vremena.

FIFA 21 je i bez demo verzije bila među najprodavanijim igrama 2020. godine pa su u Electronic Artsu valjda zaključili da im demo verzije ne trebaju. Isprobavanje igre prije izlaska ionako već nude – u sklopu svoje pretplatničke usluge EA Play.

Ove godine o demo verziji Fife 22 nismo čuli ni riječi i sad je prilično izgledno da je vjerojatno neće ni biti. Naime, FIFA 22 bit će lansirana ove srijede, 22. 9., u sklopu pretplate na EA Play. Jedini način da igru zaigrate deset dana prije službenog lansiranja jest da se pretplatite na EA Play. Ako napravite narudžbu igre, možete ju zaigrati četiri dana prije službenog lansiranja, odnosno od 27. 9.

Potencijalna naznaka da neće biti besplatne demo verzije za ovogodišnju Fifu jest to da će se igru preko pretplate moći isprobati na sveukupno 20 sati. Inače EA dopušta isprobavanje na 10 sati, ali su u slučaju Fife 22 odlučili napraviti iznimku te igračima dati dvostruko više vremena za igranje.

Dakle, moglo bi se reći da su isprobavanje igre počeli naplaćivati – 4 eura. Zvuči grozno, slažem se, ali utjeha je barem u tome što isprobavanje igre preko pretplate donosi znatno više sadržaja od demo verzije. Praktički vam je na raspolaganju cijela igra, što uključuje i singleplayer i multiplayer modove. Osim toga, ostvareni napredak tijekom isprobavanja prenosi se na punu verziju igre, što nije bio slučaj s demo verzijama.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply