by Luka Blažević in
TEHNOLOGIJA videoigre VIJESTI

Novi Microsoft Store će naknadno stići i na Windows 10 te će sadržavati i druge third-party store aplikacije.

Dolaze velike promjene za Microsoft Store sa izlaskom Windows 11 operativnog sustava (kasnije će putem ažuriranja stići i na Windows 10), ukljućujući i policy changes koje će napraviti Store korisnijima za gamere. Microsoft je najavio da će uskoro dopustiti svim third-party store aplikacijama da se skidaju direktno preko buit-in Windows Store aplikacije, počevši sa Epic Games Store i Amazon Store.

“…danas najavljujemo još jedan vrlo važan update za Microsoft Store, koji će dopustiti third-party store aplikacijama da se skidaju preko Windows Store-a,” izjavili su iz Microsofta. Kao i bilo koja druga aplikacija, nadolazeće third-party store aplikacije će imati detaljan opis i product detail page koji će se moći pronaći traženjem na Windows Store.

Ovaj potez sličan je onome ljetos kada je Microsoft dopustio skidanje ostalih browsera preko Store-a.

Sve više izgleda kako u Microsoft planiraju da Windows store bude centar užitka u Windowsima i da to naprave moraju jako puno stvari promijeniti u odnosu na Store u Windows 10. Otvarajući svoj store ostalim aplikacijama je korak u dobrom smjeru no još je puno kilometara do cilja.

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply