by Nenad Divljakovic in
videoigre VIJESTI

Znamo da EA Motive radi na remakeu Dead Spacea. Pre nekoliko nedelja smo dobilI potvrdu da će u remakeu biti prisutni i isečeni sadržaji iz originala koji nisu tu debitovali zbog tehničke ograničenosti.

Čini se da je istina i obrnuto, jer će tim takođe ukloniti neke stvari u pokušaju da ostane „relevantan za modernu publiku“.


Ova prerada je bila glasina sve do EA Playa, gde je i zvanično najavljena za PC i konzole nove generacije. U intervjuu sa EA, tim je rekao da će ukloniti sadržaj iz originala za koji smatraju da je zastareo i da se neće svideti modernoj publici. Umetnički direktor Mike Iazijian, koji je takođe radio na Dead Space 2, objasnio je da sve što tim radi „iz poštovanja prema originalnoj igri“ – što uključuje i vađenje stvari.

Koristimo priliku da uklonimo i neke stvari koje ne funkcionišu i pobrinemo se da igra ostane relevantna za modernu publiku”. Iako ideja da EA učini stvari modernim u igri Dead Space podiže spektar mikrotransakcija koje su narušile franšizu, čini se da je to u duhu stvarnog poboljšanja gameplaya.


Nevezano za ovo, ali čini se da je EA bar nešto naučio iz grešaka koje su napravili sa Dead Space 3. Svakako, iskusni ljudi rade na ovoj preradi, jer smo saznali da se timu pridružio direktor Assassin’s Creed Valhalle.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply