by Luka Blažević in
videoigre VIJESTI

Iako su potpisali NDA, nisu ga se pridržavali i mogli bi imati posljedice…

Kako je ovaj tjedan krenuo Battlefield 2042 limited beta testing, ilitiga “technical preview” kako ga EA naziva, na internetu su se pojavili brojni videi, screenshotovi i segmenti sa streamova. To inače samo po sebi nebi bio neki problem da ljudi prije toga nisu potpisali NDA u kojem je eksplicitno pisalo da se ne smije dijeliti ništa vezano za igru dok EA ne kaže suprotno. Posljedice nebi bile samo izbacivanje iz testiranja, već kompletan ban i to zauvijek.

EA je poduzeo rapidne korake prema suzbijanju leakanja te je jučer lead community manager za EA Studios Europe izišao u javnost sa svojim Tweetom. Walsh je objavio detalje kako napreduje igra, koliko igrača je u testu i zašto EA pravi ovakve testove. Na početku i u sredini tweeta je pozvao sve igrače da ponovno pročitaju invitational mail koji su dobili gdje izričito piše da su pod NDA ugovorom dok traje test. “Prekršite pravila,” napisao je Walsh, “i očekujte ne da ćete biti izbačeni sa ovog testa, već i sa svih ostalih te čak i sa glavne igre.”

Iskreno, ne može se reći nešto protiv EA u ovom slučaju. Pravila su uredno definirana i ne može se očekivati da se neće poduzeti ništa ako će se ista kršiti i nepoštivati. Doduše, uvijek postoji šansa da ima onih koji jednostavno nisu pročitali mail koji su dobili i u neznanju su napravili prekršaj ugovora. No opet, ukoliko ih dočekaju loše vijesti 22.10. sami su si krivi.

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply