by Ajdin Kahrimanović in
PC VIDEO VIJESTI Zanimljivosti

Nvidia je konačno omogućila DLSS na Red Dead Redemption 2, a prema Nvidiji, očekuje se da će performanse na GPU-ima sa RTX-om zabilježiti veliki porast. Od lansiranja GeForce RTX porodice, Nvidia je izjavila da “svi GeForce RTX igrači” neće imati problema da postignu frameove iznad 60 fps pri 1080p s postavkama naguranim do kraja.

U nastavku možete pogledati video usporedbu preformansi RDR 2 sa uključenim, odnosno isključenim DLSS-om.

Nvidia nudi nekoliko konkretnih primjera. Preko 60 sličica u sekundi pri 1440p sa RTX 3060 Ti bit će moguće sa Ultra postavkama, ali s RTX 3070 (ili bržim) i pri 4K, 60 FPS će biti moguće uz Ultra postavke.

Iako je dugo očekivani Red Dead Redemption 2 konačno predstavljen na PC-u 2019. godine, još uvijek je potrebno neko podešavanje između rezolucije, kvaliteta i broja kadrova za najbolje rezultate. Nadamo se da će mnoga odricanja biti nepotrebna s DLSS zakrpom.

 Deep Learning Super Sampling skraćeno se naziva DLSS i koristi umjetnu inteligenciju za nadogradnju kvaliteta slike i brzine kadrova uz istovremeno smanjenje slike. AMD je krenuo svojim putem u julu sa svojim konkurentskim rješenjem: AMD FidelityFX Super Resolution (ili FSR), bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledari AMD-ovo rješenje, te koji od ova dva sistema će se pokazati superiornijim.

Od malena je pokazivao prve simptome gamerizma. Svoje gamersko iskustvo počinje sa strategijskim hitovima, kao i trkama i pucačinama. U kasnijem periodu života, najviše se fokusira na sportske i eSports igre, a sada igra i piše iz ljubavi prema igrama i zalaže se za mir između konzolaša i PC gamera.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply