by Nenad Divljakovic in
game special RESPAWN

Verujem da će komentari nekih od vas biti “zar je moguće da je već 21 godina prošla”, ali da dragi moji, moguće je.

Sad kad ste shvatili da niste više toliko mladi, treba da shvatite da ni Diablo 2 nije mlada igra. Pored toga što je star, Diablo 2 je ostavio neizbrisiv trag na gaming industriju. Ako ste mladi gejmer, da li ste se ikad zapitali zašto se za igre kaže “Diablo like”, a ne na primer ”Titan Quest like”? Danas sam vam pripremio rođendaski tekst u kom ćemo se prisetiti ove legendarne igre.

Popularnost Blizzardovih igara od 90-ih godina je bila velika. Ovaj serijal je bio jedan od njihovih najvećih i najboljih. Posle odličnog Diabla 1, mnogi nisu verovali da Blizzard može da napravi jednako dobru igru, ali smo se prevarili. Oni su uzeli naša očekivanja i polomili ih na dva dela.

Ovo je jedina igra iz serijala koja je PC ekskluziva što je pomalo i čudno jer je čak i original došao na Playstation. O samoj kvaliteti igri ne treba pričati, ali zanimljivo je kako je i na PC-u igra privukla preko deset miliona igrača širom sveta. Hajde sad da se malo podsetimo ovog remek dela.

Diablo 2 nam je doneo više klasa, veće lokacije, raznovrsnije neprijatelje i režim za više igrača. U originalu smo imali 3 klase, ali drugi nastavak je taj asortiman proširio sa još dve tako da ste mogli da igrate sa ukupno 5 klasa na početku.

Šta mislite kako je igra živela dugo godina posle izlaska? Naravno, odgovor je multiplayer. Multiplayer čak i dan danas dobija ažuriranje, a u njemu može da igra do 8 igrača.

E sad, to što je igra imala multiplayer, ne znači da je to jedini razlog zašto se i dan danas igra, jer mnogo igara ima ili je imalo režim za više igrača. U igri u kojoj lovite demone i samog đavola, priliči da imate mračnu i jezivu, atmosferu što je ova igra i imala, i odlično je to radila.

Sad, nakon udara nostalgije da vas malo i obradujem, jer očekujemo remasterovanu verziju zvanu Diablo 2: Resurrected koja će za razliku od originala, doći i na PC i na konzole. Igra bi trebala da izađe u 9. mesecu.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply