by Nenad Divljakovic in
PC VIJESTI

Glavni izvršni direktor kompanije Capcom je rekao kako kompanija želi da PC učini svojom glavnom platformom za igre, prema prevedenom izveštaju iz japanske izdavačke kuće Nikkei.


Capcom je kompanija koja je do sada radila igre često za konzole. Imaju za cilj da do 2022. godine 50% svoje prodaje ostvare na PC-u, a drugih 50% na konzolama. Na ovogodišnjem Tokio Game Showu, glavni operativni direktor Haruhiro Tsujimoto dao je komentare Nikkeiju.


Kompanija je već počela da radi na ovome. Switch ekskluziva Monster Hunter Rise će doći na PC kako je najavljeno prošle nedelje. Do ove odluke se verovatno došlo zbog brojeva. Rekordni brojevi verovatno se ostvaruju na PC-u. Resident Evil serijal je prvi serijal u vlasništvu ove kompanije koji je premašio 100 miliona prodanih kopija.

Monster Hunter World je prodao 17,3 miliona primeraka, dok se Resident Evil 7 prodao u 9,8 miliona, a Monster Hunter World: Iceborne se prodao u 8,2 miliona.


Gore navedeni podaci su podaci sa više platformi, a ranije su procurele informacije kako se igre prodaju bolje na PC-u nego PlayStationu. Prema najnovijem izveštaju, kompanija je ostvarila prodaju od 859,6 miliona dolara, što je povećanje od 16,8% u odnosu na prošlu godinu.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply