by Adi Zeljković in
PC VIJESTI

Borba protiv cheatera u online multiplayer igrama je prilično nezahvalna, jer i pored miliona banovanih cheatera problem ostaje sa stalnim prilivom novih.

Najveći problem ima Activision sa cheaterima u Call of Duty Warzone, za koji se sprema rješenje u vidu novog anti-cheat softvera. Activision je zvanično predstavio softver nazvan Ricochet koji će se prvenstveno pojaviti u CoD: Vanguard, a zatim u Warzone battle royale naslovu.

Ono po čemu se novi program razlikuje od prethodnog jesu alatke koje se naginju ka serveru za analizu podataka kako bi se otkrilo ko krši pravila. Ricochet će imati specifični driver na kernel nivou, specijalno kreiran za CoD igre, koji će pomoći u lakšoj identifikaciji cheatera.

Ovo je prilično kontroverzno rješenje, pošto se radi i sredstvu koje konstantno prati igrača i njihove akcije na PC-u. Sa ovim programom će navodno biti drugačije, pošto je Activision izjavio da će raditi samo kada je Warzone uključen i neće biti aktivan konstantno u pozadini.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply