by Nenad Divljakovic in
VIJESTI Zanimljivosti

Pre par dana sam pisao tekst o situaciji u Blizzardu, a danas sam pisao o tome kako su trojica veterana kompanije najverovatnije dobila otkaz.

Nije tajna da Blizzard gubi broj aktivnih igrača mesečno, ali šokantno je da je u poslednje 4 godine kompanija izgubila skoro polovinu svojih mesečno aktivnih korisnika, a trenutna situacija služi samo da ubrza ovaj proces.

Kao što vidite na grafikonu gore, mesečni broj igrača se drastično smanjio. Čak i u trenucima kad Blizzard izbaci velike igra, mesečni broj igrača ne bude nešto naročito velik. Neki bi rekli da ovo nije previše čudno, ali ono što je najviše šokantno je to što je broj igrača pao tokom vrhunca pandemije. U to vreme su skoro sve gaming kompanije cvetale, ali Blizzard je jedan velik izuzetak.


Nemojte shvatiti pogrešno jer je ovo broj aktivnih igrača u svim Blizzardovim igrama, a ne samo u WoW-u. Sad, verovatno se većina pita koji je razlog što se ovo dešava. Neki smatraju da je ovo zbog toga što Blizzard ima nedostatak podrške za igre. Drugi pak tvrde da su za to krive njihove nove greške poput Warcraft 3: Reforged.


Vreme će pokazati kako će Blizzard rešiti ove probleme. Nadamo se da će ova kompanija postati bolje radno mesto i da će nekako uspeti da reši ovo.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply