by Adi Zeljković in
FILM/TV

Amazon Studios je navodno u procesu obezbjeđivanja prava na novu TV seriju zasnovanu na Mass Effect-u.

Deadline izvještava da se studio, koji je odgovoran za kreiranje originalnog sadržaja za Amazon Prime Video bliži dogovoru za snimanje serije zasnovane na EA-ovoj najprodavanijoj naučno-fantastičnoj franšizi.

Prema članku, dogovor je dio pokušaja da se stvori više „žanrovskog“ sadržaja za uslugu striminga, nakon uspjeha ranijih serija i predstojeće serije Gospodar prstenova.

„Možemo čvrsto da kažemo da je Wheel of Time bio najgledanija premijera serije u godini i jedno od prvih 5 serija svih vremena za Prime Video“, rekla je direktorka Amazon Studios

Ovo nije prvi put da je Mass Effect povezan sa adaptacijama ekrana. Još 2010. godine, Legendary je objavio da je stekao prava za proizvodnju filma Mass Effect u koprodukcijskom ugovoru sa Warner Bros. kompanijom.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply