by Nenad Divljakovic in
videoigre VIJESTI

Nekoliko istaknutih članova WoW zajednica napustilo je igru zbog napetosti oko nametljive monetizacije.


Odnos između zajednice igre i programera Wargaming-a postao je sve napetiji u poslednjih nekoliko meseci. World of Warships je oduvek bila besplatna igra u kojoj ima plaćen sadržaj. Taj plaćen sadržaj su premium brodovi ili pretplate, ali sada se sve više oslanja na kutije.


Stvari su došle do izražaja ranije ovog meseca kada je Wargaming najavio ponovno izdanje za stari brod. USS Missouri je prvobitno bio dostupan 2016. godine, a igrači su mogli da igraju za brod bez davanja novca. Iako se nije smatrao vrhunskim brodom, pokazalo se da njegov modifikator kredita izaziva velike probleme u ekonomiji igre.


Ovo je i bio pravi razlog zašto je brod izbačen 2018. godine. Sada je ponovo vraćen, ali se može dobiti samo kupovinom kutija ili direktnom kupovinom broda. Ovo je bila kap koja je prelila času.


Veliki broj istaknutih članova zajednice WoW iz Programa za doprinose zajednice najavili su njihov odlazak. Posle svega toga, 23 saradnika su otišli, uključujući YouTubera The Mighty Jinglesa, koji je Wargaming pozvao na njihovu „sve agresivniju monetizaciju i primenu mehanike kockanja u igru namenjenu deci“. Naravno, on nije jedini kreator sadržaja koji je to uradio.


Kompanija nije reagovala na sve ovo do sada, ali sad je objavila kratak post u kom je rekla da im je žao. U postu na forumu se takođe kaže da studio traži alternativni način kupovine USS Missourija.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply